ریدایرکت 301 در مقابل 302 تغییر مسیر و سئو چرا و چگونه ؟

ریدایرکت ۳۰۱ در مقابل ۳۰۲ تغییر مسیر است که باید از کدام چگونه استفاده کنید؟
ریدایرکت ۳۰۱ یا Redirect 301 چیست را سعی خواهیم کرد به زبان ساده و در قالب مثال به شما توضیح دهیم و همینطور نحوه ریدایرکت کردن ۳۰۱ و اینکه چطور میتوانیم در وردپرس WordPress، سی پنل Cpanel و یا فایل .htaccess انتقال آدرس یا همان ریدایرکت را با کد و همینطور بدون کد انجام دهیم.
به عبارت ساده تر ، “تغییر مسیر راهی برای ارسال هر دو کاربر و موتورهای جستجو به آدرس اینترنتی متفاوت از آدرس اولیه است.”
ممکن است بخواهید صفحه را به دلایل مختلف تغییر مسیر دهیم ،
- از جمله : URL خراب است.
- شما یک وب سایت یا صفحه جدید دارید.
- شما در حال ایجاد یک صفحه وب هستید و می خواهید کاربران در حالی که صفحه قدیمی در دست ساخت است به صفحه دیگری مراجعه کنند.
تغییر مسیر یک آدرس قطعاً تأثیر می گذارد که کدام یک را انتخاب کنید.
دانستن تفاوت بین این دو مهم است زیرا انتخاب گزینه اشتباه می تواند بر تلاشهای سئو شما تأثیر بگذارد.
- سرچ کنسول را باز کردهاید و گزارشهای مختلف آن را بررسی میکنید. متوجه میشوید که بعضی آدرسها با www ایندکس شدهاند و برخی دیگر بدون www.
- در گزارشات سرچ کنسول با پیغامی این چنینی رو به رو میشوید:
duplicated without user selected canonical.
- وقتی جزئیات گزارش را میبینید متوجه میشوید که رباتهای گوگل ۲ آدرس کاملا یکسان از سایت شما را فچ کردهاند و یکی را به عنوان کنونیکال دیگری در نظر گرفتهاند. مثلا ۲ آدرس این چنینی :
www.example.com/aboutus www.example.com/aboutUS
این در حالی است که شما برای صفحه ” درباره ما” سایت خود تنها یک صفحه با آدرسی مشخص به شکل www.example.com/aboutus در نظر گرفتهاید.
انتخاب تغییر مسیر صحیح تضمین می کند که حداقل رتبه بندی فعلی خود را حفظ کرده و همچنان می توانید اعتبار مثبتی را که برای برند خود ایجاد کرده اید از طریق بک لینک ها و ایجاد محتوا تقویت کنید.
بنابراین سؤال این است که کدام تغییر مسیر برای سئو سایت ما بهتر است؟
تغییر مسیر ۳۰۱ چیست؟ یک تغییر مسیر ۳۰۱ این پیام را به موتورهای جستجو ارسال می کند که یک وب سایت یا صفحه به طور دائمی منتقل شده است.
دائم یعنی حدود یک سال یا بیشتر . بعد از یک سال ، بررسی کنید که آیا هنوز افراد به سایت شما هدایت می شوند یا خیر.
اگر هنوز از آن مسیر بازدید دارید ، قبل از لغو تغییر مسیر ، متوجه شوید که از کجا آمده اند و سعی کنید منبع آن را تصحیح کنید.
این مقاله را توسط ژورنال موتور جستجو بررسی کنید تا در مورد عدم اطمینان از کشتن تغییر مسیرها ، اطلاعات بیشتری کسب کنید.
چه زمانی باید از ۳۰۱ تغییر مسیر استفاده کنید؟
بسیاری از افراد هنگام خرید دامنه هایی که می خواهند به دامنه اصلی خود ارسال شوند از این نوع تغییر مسیر استفاده می کنند.
استفاده از ۳۰۱ هنگام ایجاد دامنه سایت پیش فرض شما نیز مفید است: “www.yourwebsite.com” یا فقط “yourwebsite.com”.
افراد زیادی هنوز عادت دارند که هنگام نوشتن نام وب سایت ، “www” را استفاده کنند ، بنابراین یک تغییر مسیر دائمی تضمین می کند که حتی اگر فراموش نکنند که “www” را تایپ کنند ، در سایت شما قرار بگیرند.
همچنین اگر دو وب سایت را با هم ادغام کرده اید یا URL های قدیمی تر به دلایل دیگری داشته اید ، استفاده از ۳۰۱ نیز مناسب است.
تغییر مسیر ۳۰۲ چیست؟
یک تغییر مسیر ۳۰۲ به موتورهای جستجو اجازه می دهد یک وب سایت یا صفحه به طور موقت منتقل شوند.
چه موقع باید از ۳۰۲ تغییر مسیر استفاده کنید؟
اگر می خواهید کاربران برای مدت زمانی کوتاه ، به وب سایت یا صفحه جدید ارسال کنید ، مانند زمانی که دوباره طراحی و یا وب سایت خود را به روز می کنید ، از این نوع تغییر مسیر دوباره استفاده خواهید کرد.
اگر قصد دارید در نهایت صفحه قدیمی را برگردانید ، از ۳۰۲ استفاده می کنید. اگر می خواهید یک صفحه جدید را امتحان کنید و بدون آسیب رساندن به رتبه بندی خود از صفحه اصلی ، می توانید از یک تغییر مسیر ۳۰۲ استفاده کنید.
چگونه تغییر مسیر هردو روی SEO اثر می گذارد؟
وقتی از یک ۳۰۱ استفاده می کنید ، گوگل صفحه قدیمی را از فهرست آنها حذف می کند و بیشترین ارزش (سهام لینک) از آن صفحه به صفحه جدید منتقل می شود.
گفته می شود ، توجه به این نکته حائز اهمیت است که در هر زمان که صفحه ای را از یک آدرس به آدرس دیگر منتقل می کنیم ، موتورهای جستجو برای مدتی طول می کشد تا متوجه تغییر و مشاهده هرگونه تأثیر / تغییر احتمالی در رتبه بندی شوند.
در صورت استفاده صحیح ، یک تغییر مسیر ۳۰۲ به تلاشهای سئو شما آسیب نمی رساند.
وقتی این نوع تغییر مسیر را انتخاب می کنید ، صفحه اصلی در گوگل نمایه می شود و هیچ ارزش (حقوق صاحبان پیوند) به آدرس جدید منتقل نمی شود زیرا گوگل می داند که این فقط موقتی است. بنابراین شما هر رتبه بندی ، ارزش ترافیک و اختیاراتی را که صفحه ممکن است داشته باشد حفظ خواهید کرد.
جایی که مشکلات به سمت بالا می روند این است که افراد تفاوت بین این دو را نمی دانند و ۳۰۲ را انتخاب می کنند تا دائماً یک سایت را هدایت کنند.
در اصل ، کاری که آنها انجام می دهند ایجاد یک وب سایت یا صفحه جدید و انتقال بیش از هیچ یک از ارزش هایی که در طول زمان به آنها تعلق گرفته نیست.
از این رو مهم است که تفاوت بین ۳۰۱ و ۳۰۲ را درک کنیم ، و چه زمانی مناسب است که از هر دو استفاده کنید.
ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس با افزونه یاست
اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده میکنید، افزونههای زیادی وجود دارند که کار ریدایرکت را برای شما انجام میدهند
اگر نسخه کامل افزونه Yoast را در اختیار دارید میتوانید از بخش Redirect Manager (به فارسی “تغییر مسیر” نام گذاری شده است) صفحات خود را ریدایرکت ۳۰۱ تعریف کنید. با توجه به شکل زیر یکی از انواع ریدایرکت ها را انتخاب کنید. ( برای ریدایرکت ۳۰۱ گزینه اول را انتخاب کنید.)
حال مطابق آنچه در آموزش ریدایرکت ۳۰۱ در سی پنل اشاره کردیم قسمتهای مختلف این افزونه را میتوانید به راحتی پر کنید.
هنگامی که کاربر روی آدرس کلیک می کند ، به یک خطای ۴۰۴ صفحه “یافت نشد” هدایت می شود. این به طور بالقوه می تواند تأثیر منفی بر عملکرد سئو شما داشته باشد زیرا این یک تجربه کاربری ایده آل را ارائه نمی دهد.
این برای کاربران نا امید کننده است که در صفحه چیزی را یافت نکند. در اینجاست که استفاده از ریدایرکتهای ۳۰۱ و ۳۰۲ به مرحله اجرا درآید ، زیرا می توانند خطاهای “صفحه یافت نشد” از وقوع را حل کنند.
برای یافتن خطای ۴۰۴ ، کافی است وارد کنسول جستجوی گوگل شوید و مطابق شکل زیر به قسمت “Cover” بروید.
این به شما امکان می دهد تا بر روی بخش ۴۰۴ کلیک کرده و تمام URL های موجود در نتیجه این خطاها را شناسایی کنید. توصیه می شود این گزارش را مرتباً بررسی کنید و در صورت لزوم تنظیم مجدد مناسب را تنظیم کنید.
کد ریدایرکت ۳۰۱ دامنه قدیمی به دامنه ای جدید در .htaccess
# Redirect from old-website to new-website RewriteEngine on RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ikadweb.ir [NC,OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.ikadweb.ir [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://ikadweb.com/$1 [L,R=301,NC]
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.